TUZLARIJE - BILTEN TK

06.05.2010.
Dogovoren početak 1. Berze jagode

Ministar Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja gospodin Milić Zoran je održao sastanak dana 05.05.2010. godine na temu 1. BERZE JAGODE Čelić maj 2010. godine.

Sastanku su bili prisutni: pomoćnik Ministra za poljoprivredu, šumarstva i vodoprivrede, predstavnik KPK, poslanik u Skupštini TK iz Općine Čelić i načelnik Općine Čelić.

Na sastanku je predložen organizacioni odbor BERZE u sastavu: Fahir Subačić- predsjednik, Suad Selimović, Samid Šarac i Dželmina Huremović.

Dogovoreno je da će se 1. BERZA JAGODE održati 12.05.2010. godine sa početkom u 12.00 sati u krugu Tvornice za preradu voća i povrća Frigos u Čeliću. Na sastanku su dogovorene aktivnosti svih učesnika u organizovanju berze.

Berza će trajati jedan dan a do kraja sezone biće određeno dežurno lice koje će prikupljati podatke za ponudu i potražnju jagode. Sve informacije biće dostupne na sam dan održavanja berze.

Na sajmu turizma, lova i ribolova u Lukavcu „List 2010. godine“ će se obaviti promocija i upoznati šira javnost sa početkom održavanja 1. BERZE JAGODE Čelić maj 2010. godine.


Ministar: Zoran Milić, dipl.ing.građ.