TUZLARIJE - BILTEN TK

17.03.2008.
Delegacija Instituta za rehabilitaciju i Onkološkog instituta Republike Slovenije posjetila premijera TK


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas je primio delegaciju Instituta za rehabilitaciju i Onkološkog instituta Republike Slovenije koju su predvodili direktori ovih instituta Robert Cugelj i Aljoša Rajc.




Sastanku su prisustvovali i federalni i kantonalni ministri zdravstva, pomoćnik ministra zdravstva Republike Srpske, poslanik u državnom Parlamentu dr. Sead Jamakosmanović, te predstavnici zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli.

Razgovarano je o projektu institucionalizacije profesionalne rehabilitacije u Tuzlanskom kantonu koji bi se trebao realizovati uz pomoć Instituta za rehabilitaciju Republike Slovenije.
Tokom razgovora sa gostima iz Slovenije obostrano je pružena podrška ovom projektu uz iskazani interes predstavnika Ministarstva zdravstva Republike Srpske da se ova aktivnost proširi na cijelu BiH. Svi su se složili da bi to bio dobar korak i sa aspekta važnosti institucionalizacije profesionalne rehabilitacije u cijeloj BiH i sa aspekta racionalnosti, odnosno maksimalnog uključenja domaćih, a minimalnog korištenje stranih stručnjaka.



Danas je iskazano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom institucija zdravstva Tuzlanskog kantona odnosno BiH i Republike Slovenije u različitim oblastima medicine i iskazano uvjerenje da će ta saradnja ubuduće biti još uspješnija.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.