TUZLARIJE - BILTEN TK

14.05.2010.
Danas u zgradi Vlade TK
Prijem za planinare PD ˝Konjuh˝ Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministri u Vladi Tuzlanskog kantona Jadranka Miraščić i Zoran Milić danas su se susreli sa delegacijom Planinarskog društva „Konjuh“ Tuzla.


Povod su bili predstojeći 13. susreti planinara Balkana koji će se održati u Tuzli sredinom juna ove godine.
Kako je istakao predsjednik Društva, gospodin Dragan Markelić čast je i obaveza Planinarskog Društva Konjuh Tuzla da organizuje Balkanske susrete. Očekuje se dolazak oko 100 planinara izvan Bosne i Hercegovine, između ostalih i iz Albanije, Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Tokom trodnevnog boravka u Tuzlanskom kantonu planiran je obilazak Planinarskog doma na Javorju, Djevojačke pećine, te znamenitosti Gradačca, Tuzle i Srebrenika.

Planinarsko društvo „Konjuh“ Tuzla je do sada dva puta ponijelo titulu najboljeg društva u Bosni i Hercegovini. Imamo iza sebe mnogo uspjeha, a naši planinari su osvojili navjeće vrhove u Evropi i Africi. Iako je organizacija Balkanskih susreta veliki posao, očekujemo da ćemo uspješno odgovoriti ovom zadatku“ istakao je gospodin Markelić.

Premijer Mujić je izrazio zadovoljstvo što će Tuzlanski kanton biti u prilici ugostiti veliki broj gostiju iz regiona.
„Sigurno je da će to biti prilika za druženje i razmjenu iskustava planinara i njihovih društava, ali i prilika nama da pokažemo dio našeg prirodnog i kulturnog nasljeđa. Uz tradicionalnu gostoljubivost sigurno je da će ovi Susreti biti doprinos promociji naših turističkih potencijala“ istakao je premijer Mujić, izrazivši podršku organizaciji ovog značajnog skupa.


Odjeljenje za informisanje