TUZLARIJE - BILTEN TK

13.05.2010.
Otvorena 1. Berza jagoda Čelić 2010


Jučer, 12.05.2010. godine, u 12 sati je u hali tvornice „Frigos“ u Čeliću otvorena 1. Berza jagoda Čelić 2010. Ministar, Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, gospodin Zoran Milić je u svom pozdravnom govoru ozvaničio početak rada Berze, koja će biti organizovana svake godine na početku sezone berbe jagoda i trajati do kraj sezone jagode odnosno do završne privredne manifestacije „Dani jagodastog voća“.

Otvaranju Berze prisustvovalo je oko 120 poljoprivrednika- proizvođača jagoda koji su se prisutnim učesnicima predstavili, upoznali sa sortama jagoda koje uzgajaju i očekivanim prinosima.

Predstavili su se i otkupljivači jagoda, između ostalih gospodin Kasim Selimović ispred Udruženja trgovaca KPK TK, kao i Fahrudin Delibajić „Voćar“ Zvornik . Gospodin Delibajić upoznao je prisutne sa problemima plasmana industrijske jagode u EU zbog strogih standarda i potrebe organizovanja proizvođača za usvajanje navedenih standarda u proizvodnji i članstva u GLOBAL G.A.P-u te istakao da i pored toga planirani izvoz iznosi 2.500 tona jagoda.

Organizacioni odbor berze imenovao je tim zadužen za vođenje evidencije o ponuđačima i raspoloživim količinama jagoda .
Zainteresirani kupci mogu informacije potražiti na kontakt telefon 035/660-222.

M.B.