TUZLARIJE - BILTEN TK

04.06.2010.
Vlada Tuzlanskog kantona
Za sjedeću odbojku 6000, za planinare 4000 KM


Jučer je Vlada Tuzlanskog kantona odobrila 6 000 KM Savezu sjedeće odbojke RVI–a i IL Tuzlanskog kantona. Sredstva su odobrena za sufinansiranje nastupa Seniorske reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci na Svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Oklahomi, Sjedinjene Američke Države.

Takođe, Planinarskom društvu „Konjuh“ Tuzla odobreno je 4.000 KM na ime sufinansiranja 13. balkanskih susreta planinara, koji će ove godine biti održani u Tuzlanskom kantonu, dok je Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona odobreno 10.000 KM za sufinansiranje manifestacija kulture koje ova Javna ustanova organizuje u toku 2010. godine.

Na prijedlog Ministarstva finansija utvrđena je osnovica za obračun plaća svih budžetskih korisnika za mjesec maj 2010. godine u visini od 390 KM, te naknada za ishranu u toku rada za maj ove godine u visini od 7 KM za izrađeni dan. Iznosi su na nivou prva četiri mjeseca 2010. godine.

Vlada je donijela i Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju kriterija i postupka za raspodjelu sredstava sa budžetske pozicije „Nauka“ za 2010. godinu. Izmjenama je utvrđeno da će Ministarstvo na osnovnu utvrđenih kriterija objaviti obavijest o raspisivanju javnog poziva za predlaganje zahtjeva za ostvarivanje prava po ovom osnovu u jednom dnevnom listu, a da će cjelokupan tekst javnog poziva biti objavljen na web stranici Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona data je saglasnost za zaključenje ugovora o koncesiji sa doo „Eko-toplane“ Gračanica za realizaciju projekta snabdijevanja grada Gračanice toplotnom energijom.

Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja data je saglasnost na Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji ovog Ministarstva. Izmjenama je pozicija „viši referent za redove vožnje“ za koji je uslov bio IV stepen stručne spreme promijenjena u poziciju „stručni saradnik za prevoz putnika“ sa uslovom visoke stručne spreme.

Priredio(la): V.K.