TUZLARIJE - BILTEN TK

15.06.2010.
Održana 70.vanredna sjednica Vlade TK
Donesena Odluka o prestanku stanja prirodne nesreće

Na prijedlog Kantonalnog štaba civilne zaštite Tuzlanskog kantona Vlada Tuzlanskog kantona je na danas održanoj 70. vanrednoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona, donijela Oduku o prestanku stanja prirodne nesreće zbog poplava i klizanja tla na području Tuzlanskog kantona.


Ovom Odlukom stavljena je van snage Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog poplava i klizanja tla na području Tuzlanskog kantona. U narednom periodu Kantonalni štab civilne zaštite će, u saradnji sa općinskim štabovima civilne zaštite, nastaviti pratiti i analizirati stanje na terenu i po potrebi se uključivati u aktivnosti oko saniranja nastalih posljedica i stvaranja uslova za normalan život i rad ljudi na ugroženom području.

Također, Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela i Zaključak kojim je zadužila Kantonalnu komisiju za procjenu šteta da sa općinskim komisijama za procjenu šteta, pripremi, zbirne izvještaje o štetama na području našeg kantona kako bi se mogla provesti Zakonom propisana procedura ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć za otklanjanje nastalih posljedica.

Odjeljenje za informisanje