TUZLARIJE - BILTEN TK

19.03.2008.
Direktor i glavna urednica Radio Tuzle posjetili premijera TK

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se susreo sa direktorom i glavnom i odgovornom urednicom Radio Tuzle Muradifom Kalesićem i Indirom Mehić.



Gosti su upoznali Premijera sa uslovima u kojima trenutno rade zaposleni u Radio Tuzli i uputili molbu da se razmotre mogućnosti da Vlada Tuzlanskog kantona finansijski podrži ovu medijsku kuću.
Premijer Mujić se gostima zahvalio na uspješnoj saradnji koju Vlada Tuzlanskog kantona ima sa Radio Tuzlom i istakao da je u cilju podrške medijim u Tuzlanskom kantonu ove godine u Budžetu Kantona planirano 250 000, 00 KM.

„Vrlo brzo će biti utvrđeni kriteriji za raspodjelu ovih sredstava i raspisan javni poziv“ istakao je premijer Mujić i izrazio nadu da će to biti prilika i za Radio Tuzlu da dobije određenu finansijsku podršku od Vlade Tuzlanskog kantona. U ovom trenutku, s obzirom na to da Kanton nema nikakvih osnivačkih prava u Radio Tuzli, to je jedini način da Vlada finansijski podrži Radio Tuzlu.
Uz želje da dobra saradnja bude nastavljena i premijer Kantona i gosti su izrazili nadu da će narednih godina biti i više mogućnosti i sredstava u budžetu Tuzlanskog kantona za podršku medijima.

Priredio(la): S.M.