TUZLARIJE - BILTEN TK

01.07.2010.
Utvrđeni kriteriji za subvencioniranje kamata za stambeno zbrinjavanje mladih

Vlada Tuzlanskog kantona danas je utvrdila kriterije, uslove i postupak za dodjelu sredstava planiranih u Budžetu za 2010. godinu za subvencioniranje kamata za stambeno zbrinjavanje mladih. Za ove namjene planirano je 50 000 KM, a sredstva će se dodjeljivati na ime kamata za odobrene kredite počev od 2009. godine za rješavanje stambenih potreba mladih naučnih, stručnih i kadrova iz oblasti kulture i sporta.

Sredstva će se dodjeljivati na osnovu javnog poziva, a osnovni kriteriji su: starosna dob do 35 godina, da podnosilac nema riješeno stambeno pitanje u BiH, da posjeduje ugovor o kreditu do 100 000 KM, da je državljanin BiH i da ima mjesto prebivališta u Tuzlanskom kantonu. Posebni uslovi koji će se uvažavati prilikom odobravanja sredstava su stručna sprema podnosioca zahtjeva, priznati uspjesi u radu i djelovanju, učešće u oružanim snagama, broj članova porodičnog domaćinstva i zajedničko apliciranje bračnih drugova.

Proceduru će provoditi Savjet za nevladin sektor i pitanja mladih, a konačan Program raspodjele sredstava usvojit će Vlada Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): S.M.