TUZLARIJE - BILTEN TK

29.06.2010.
17. ekipno seniorsko prvenstvo FBiH u šahu u Tuzli
Održana prva sjednica Organizacionog odbora


Danas je pod predsjedavanjem zamjenice predsjednika Organizacionog odbora Mirzete Hadžić-Suljkić održana Prva sjednica Organizacionog odbora 17. ekipnog seniorskog prvenstva FBiH u šahu, a koje će se od 18. do 24. 07. 2010. godine održati u Tuzli.



Organizator prvenstva je Šahovski savez Federacije BiH, a tehnički organizator Šahovski savez Tuzlanskog kantona.
Na 17. Ekipnom prvenstvu šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine u šahu očekuje se učešće više od 350 igrača iz više od 35 klubova, a među njima i više velemajstora i internacionalnih majstora. Prvenstvo će se igrati kroz tri lige: IA, IB i II ligu.

Danas je konstituisan Organizacioni odbor Prvenstva, a za predsjednika je izabran Enes Mujić, premijer Tuzlanskog kantona. Imenovane su i komisije za organizaciju Prvenstva, za direktora Prvenstva je imenovan Semir Fejzić, a za izvršne direktore Kasim Softić i Mustafa Redžepović.

Kako je danas istaknuto ovo vrlo značajno Prvenstvo se prvi put organizuje u Tuzli i Tuzlanskom kantonu te je izraženo opredjeljenje svih članova Organizacionog odbora da daju svoj maksimalan doprinos kako bi ovo Prvenstvo bilo organizovano na najvišem nivou.

Inače, generalni pokrovitelji Prvenstva su Vlada Tuzlanskog kantona i Općina Tuzla, a generalni medijski promotor RTVTK.


Odjeljenje za informisanje