TUZLARIJE - BILTEN TK

22.07.2010.
Vlada TK
Usvojen program raspodjele sredstava za sport

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Program raspodjele sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa Tuzlanskog kantona u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2010. godinu, a koji je predložilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Za ove namjene u Budžetu Tuzlanskog kantona planirano je milion KM. Sredstva su odobrena za 155 sportskih kolektiva, odnosno sportske klubove, organizacije, sportske saveze i druge nosioce sportskih aktivnosti, a planirana je podrška i jednom broju sportskih manifestacija.

Za grantove pojedincima, odnosno za dodjelu jednokratnih stipendija i nagrada vrhunskim, kvalitetnim i perspektivnim sportistima bit će izdvojeno 40 000 KM. U skladu sa kriterijima za dodjelu sredstava najmanji iznos koji je odobren za jedan broj sportskih kolektiva je 500 KM, a iznosi veći od 20 000 KM odobreni su: Atletskom klubu „Sloboda Tehnograd“ Tuzla, Karate klubu Tuzla-Sinbra, Sportskom savezu Tuzlanskog kantona, Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Tuzla, JU Dom zdravlja sa poliklinikom „Mustafa Šehović“ Tuzla za preventivnu zdravstvenu zaštitu sportista, Društvu pedagoga tjelesnog i zdrvstvenog odgoja Tuzlanskog kantona, Ženskom odbojkaškom klubu „Kula“ Gradačac, Košarkaškom klubu „Sloboda“ Tuzla, Ženskom košarkaškom klubu „Jedinstvo“ Tuzla, Nogometnom klubu „Zvijezda“ Gradačac, Fudbalskom klubu „Budućnost„ Banovići, Rukometnom klubu „Gradačac“ Gradačac, Muškom rukometnom klubu „Konjuh“ Živinice i Savezu sjeduće odbojke.

Ostalim sportskim kolektiviima odobreni su iznosi do 20 000 KM.
Od planiranih 1 milion KM ostalo je neraspoređeno 50 000 KM za koje će biti raspisan novi javni poziv za klubove koji spadaju u kategoriju kvalitetnog sporta, a koji nisu obuhvaćeni Programom raspodjele na koji je Vlada Kantona danas dala saglasnost.

Priredio(la): S.M.