TUZLARIJE - BILTEN TK

30.07.2010.
Najava potpisivanja ugovora
Obezbjeđena sredstva za 80 paketa građevinskog materijala


Iz ovogodišnjeg Budžeta Tuzlanskog kantona, u skladu sa ovogodišnjim planom rada, kao podršku povratku raseljenih lica u predratna prebivališta, obezbjeđena su sredstva za nabavku 80 paketa građevinskog materijala za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica i 53 paketa za izgradnu gospodarskih objekata za povratnike na područje Tuzlanskog kantona i 12 opština Republike Srpske.

Izbor isporučioca građevinskog materijala izvršen je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.
Pobjednik Javnog natječaja, (Lot-1), nabavka i isporuka građevinskog materijala povratnicima i raseljenim licima u zone povratka na području općina: Bijeljina, Bratunac, Lopare, Ugljevik Srebrenica, Vlasenica, Zvornik, Sapna, Teočak, Čelić, Osmaci i Milići, je “Wood Magnat” d.o.o. Kalesija a za (Lot-2) nabavka i isporuka građevinskog materijala povratnicima i raseljenim licima u zone povratka na području općina: Gračanica, Gradačac, Kalesija, Lukavac, Srebrenik, Tuzla, Kladanj, Živinice, Banovići, Doboj, Modriča, i Vukosavlje je “AMOS” d.d. Tuzla.

Resorni kantonalni Ministar Sead Mujanović, sa odabranim isporučiocima građevinskog materijala “Wood Magnat” d.o.o. Kalesija, i “AMOS” d.d. Tuzla, potpisat će ugovore o nabavci i isporuci materijala po navedenim zonama povratka.

Ugovori će biti potpisani 02. 08. 2010. godine (Ponedeljak), u 11 sati, u sali za sjednice Vlade TK-a, zgrada Sodaso, I sprat.