TUZLARIJE - BILTEN TK

21.03.2008.
Vlada Tuzlanskog kantona
Vlada TK usvojila Izvještaj o radu Ureda za internu reviziju za 2007. godinu
Vlada Tuzlanskog kantona (TK) je, na sjednici, usvojila Izvještaj o radu Ureda za internu reviziju za 2007. godinu. Ured je u toku prošle godine obavio 31 internu reviziju tekućih i kapitalnih transfera, prikupljanja i utroška prihoda od koncesija, blagajničkog poslovanja, usklađenosti provedenih postupaka javnih nabavki sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, kao i korištenja sredstava GTZ Fonda za obnovu i razvoj.

Prema zaključcima Vlade i Skupštine TK, Ured za internu reviziju bio je angažovan i na izradi Nacrta Programa mjera po izvještaju Ureda za reviziju budžeta Federacije BiH (FBiH), Instrukcija o načinu uspostave internih kontrola i načinu funkcionisanja sistema internih kontrola, te u davanju stručnih mišljenja po zahtjevima budžetskih korisnika. Istaknuto je da u narednom periodu, između ostalog, pažnju treba posvetiti funkcionisanju sistema internih kontrola, realnom planiranju potrebnih sredstava na odgovarajućim budžetskim pozicijama, rokovima za realizaciju projekata i dostavljanje izvještaja o namjenskom trošenju doznačenih sredstava.

Usvojen je i Izvještaj Ureda za internu reviziju Vlade TK o izvršenom internom nadzoru realizacije Programa mjera za otklanjanje uočenih nedostataka iznesenih u Finansijskim Izvještajima budžeta TK za 2006. godinu. U Izvještaju je konstatovano da je većina općih i posebnih mjera iz usvojenog Programa mjera realizovana do kraja februara 2008. godine, odnosno da je realizacija dijela mjera u završnoj fazi.
RTVTK

Priredio(la): S.M.