TUZLARIJE - BILTEN TK

17.08.2010.
Ministrica obrazovanja posjetila škole u Tuzli


S ciljem uvida u pripreme za narednu školsku godinu ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Mirzeta Hadžić Suljkić posjetila je danas Osnovnu školu „Pazar", Tuzla, Srednju ekonomsku, Turističko - ugostiteljsku i Trgovinsku školu, te Gimnaziju "Ismet Mujezinović", u Tuzli. Bila je to prilika da direktori škola ministrici predoče planove za narednu školsku godinu, te da prezentiraju iskustva i dostignuća iz prethodne godine. Obzirom da je za zamjenu dijela stolarije na osnovnoj školi „Pazar" u Tuzli Ministarstvo dodijelilo 30.000 KM, posjeta školi bila je prilika da se ministrici prezentira trenutno stanje i dotrajalost prozora i vrata na ovoj školi.



Srednja ekonomska škola u Tuzli je nedavno dobila saglasnost za nabavku učioničkog namještaja i kompjuterske opreme u visini od 4.000 KM. Tim povodom direktor škole je ministrici prezentirao kabinete za izvođenje nastave i trenutno stanje nastavnog i didaktičkog materijala.



Imajući u vidu da se približava i početak školske godine ministrica Hadžić-Suljkić je sa svojim saradnicima danas zatekla radnu atmosferu u svim školama. Naime, u školama je trenutno u toku provedba konkursne procedure za prijem nastavnog i saradničkog osoblja, kao i priprema školskih prostorija za prijem učenika.

(monks)