TUZLARIJE - BILTEN TK

26.08.2010.
Potpisani ugovori o isporuci građevinskog materijala za raseljena lica i povratnike


Prva grupa povratnika i raseljenih osoba danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona potpisala ugovore o donaciji paketa građevinskog materijala.



Za pakete građevinskog materijala za sanaciju stambenih jedinica ove godine apliciralo je ukupno 318 nosioca domaćinstva iz kategorije povratnika i raseljenih lica, dok je za izgradnju gospodarskih objekata apliciralo 238 povratničkih porodica.
Prema riječima Ministra za obnovu razvoj i povratak Tuzlanskog kantona Seada Mujanovića ukupna vrijednost donacija iznosi 1.325.000 KM i ona je raspoređena na ukupno 133 dobitnika donacije. „Ove godine dodijelili smo 35 velikih i 45 malih donacija, te 53 donacije za obnovu gospodarskih objekata. Pojedinačna vrijednost velikih paketa za izgradnju stambenih jedinica je do 20.000, 00 KM, a vrijednost malih donacije je do 8.000, 00 KM. Istovremeno vrijednost paketa za izgradnju gospodarskih objekata iznosi do 5.000.00 KM.“ istakao je Mujanović.

Vlada TK je iz Budžeta Tuzlanskog kantona za 2010. godinu za podršku povratku raseljenih i izbjeglih lica u predratna prebivališta, obezbjedila sredstva za nabavku 80 paketa građevinskog materijala za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica i 53 paketa za izgradnju gospodarskih objekata. Pravo apliciranja na Javni oglas imali su povratnici na područje Tuzlanskog kantona i 12 opština Republike Srpske.

Ono što je novina u odnosu na dosadašnje donacije građevinskog materijala, u cilju brže raspodjele materijala ove godine potpisani su ugovori sa 2 dobavljača građevinskog materijala tako da se očekuje da će raspodjela materijala biti završena do sredine mjeseca oktobra ove godine.


Odjeljenje za informisanje