TUZLARIJE - BILTEN TK

28.08.2010.
Vlada Tuzlanskog kantona
Odobrena sredstva za izgradnju i rekonstrukciju školskih objekata


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je jedanaest odluka kojima su odobrena sredstva za utrošak prihoda od koncesija koji pripadaju Budžetu Kantona.

JU „Gimnazija“ Živinice odobreno je 162 000 KM za završetak zgrade Gimnazije. JU OŠ „Donja Orahovica“ Gračanica odobreno je 40 000 KM za izgradnju centralnog grijanja u područnoj školi Rijeka. JU OŠ „Puračić“ Lukavac odobreno je 18 000 KM za izgradnju područne škole Devetak. JU OŠ „Solina“ Tuzla odobreno je 15 000 KM za rekonstrukciju centralnog grijanja.
JU OŠ „Džakule“ Gračanica, odboreno je 3 000 KM za izgradnju centralnog grijanja u područnoj školi Buk. JU OŠ „Stupari“ Kladanj odobreno je 25 000 KM za završetak područne škole Crijevčići i izgradnju centralnog grijanja u toj područnoj školi.
JU OŠ „Podorašje“ Srebrenik odobreno je 15 000 KM za izgradnju centralnog grijanja i uređenje školskog dvorišta u područnoj školi Maoča. JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetanjama u razvoju Tuzla odobreno je 5 000 KM za rekonstrukciju elektroinstalacija.
JU OŠ „Kladanj“ Kladanja odobreno je 6 528 KM za izgradnju centralnog grijanja u područnoj školi Gojakovići.

Insitututu za zavarivanje Tuzla odobreno je 30 000 KM za opremanje i modernizaciju laboratorija za kontrolu i ispitivanje zavarenih spojeva i nabavku vozila za mobilnu laboratoriju.

Inače, prihodi od koncesija u Tuzlanskom kantonu raspoređuju se na način da 80% prikupljenih sredstava pripada općini u kojoj se nalazi predmet koncesije, a 20% pripada Budžetu kantona.

Priredio(la): S.M.