TUZLARIJE - BILTEN TK

27.08.2010.
Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona upriličilo je danas svečano potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za sufinanisranje projekata od javnog interesa iz oblasti tjelesne kulture i sporta. Za ovu namjenu u 2010. godini iz Budžeta TK izdvojeno je 900.000, 00 konvertibilnih maraka i podržano je 154 sportskih projekta, apliciranih putem javnog poziva.



Posebna pažnja posvećena je projektima koji su iz domena vrhunskog i kvalitetnog sporta, sporta za invalidna lica, masovni sport, sportski odgoj i obrazovanje, zdravstvena zaštita sportista, sportska rekreacija i sportske manifestacije od posebnog interesa za Tuzlanski kanton.
Kako je danas istaknuto, vrednovani su ostvareni sportski rezultati, kvalitetan rad sa mladima, promocija kantonalnog sporta na svim nivoima od BiH do međunarodne sportske scene kao i složenost sistema takmičenja.



“Izuzetno mi je zadovoljstvo što danas realizujemo potpisivanje ugovora za sufinansiranje projekata iz oblasti tjelesne kulture i sporta na osnovu programa raspodjele koji je usvojila Vlada Tuzlanskog Kantona. Urađen je zaista veliki posao, Komsija je zaprimila i pregledala 196 vaših aplikacija i svi oni koji ispunjavaju kriterije i uslove dobili su sredstva, a i ove godine, najveći iznosi dodjeljeni su sportskim kolektivima ekipnih sportova poput košarke, odbojke, rukometa i nogometa. Čestitam vam na do sada ostvarenim rezultatima i želim vam još više uspjeha u vašem radu i na takmičenjima koja vam predstoje”, između ostalog, kazala je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić.
Ispred ovogodišnjih korisnika sredstava prisutnim su se obratili predstavnici Biciklističkog kluba “Zmaj od Bosne” Tuzla, Nogometnog kluba “Gradina” Srebrenik i Odbojkaškog kluba “Sedam (7)” iz Lukavca, koji su podržani sa ukupno 32.500, 00 KM istićući posebnu zahvalnost na prepoznavanju i podršci koja im je pružena od strane Vlade Tuzlanskog kantona i resornog ministarstva.

Današnje potpisivanje ugovora bilo je odlična prilika da se još jednom podsjete svi prisutni na činjenicu da je usvojen Zakon o sportu koji obavezuje na izdvajanje iznosa od 3% iz Bužeta Tuzlanskog Kantona za oblast sporta, što će biti primjenjivo već od naredne budžetske godine i što će, zasigurno, u znatno većoj mjeri pomoći radu sportskih kolektiva sa područja Tuzlanskog Kantona.

MINISTARSTVO OBRAZOVANJA,
NAUKE, KULTURE I SPORTA TK