TUZLARIJE - BILTEN TK

05.09.2010.
Ostale odluke donesene na 139. redovnoj sjednici Vlade TK
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom se Rudniku krečnjaka „Vijenac“ d.o.o. Lukavac otpisuju zakonske zatezne kamate utvrđene po osnovu neuplaćenih naknada iz Koncesionog ugovora. Obavezuje se Rudnik da uplatu glavnog duga od 853 773, 30 KM izvrši u roku od petnaest dana od dana donošenja ove Odluke, u suprotnom Vlada Tuzlanskog kantona zadržava pravo naplate glavnog duga i zakonskih zateznih kamata u izvršnom postuku, bez mogućnosti podnošenja novog zahtjeva za otpis zakonskih zateznih kamata.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluke o dodjeli sredstava od koncesija koja su, ranije usvojenim Programom dodijeljena Ministarstvu trgovine, turizama i saobraćaja. Sredstva su dodijeljena Lovačkom društvu Tuzla (12.000 KM) za sanaciju i rekonstrukciju Lovačkog doma, JP SKPC Tuzla (10.000 KM) za realizaciju programa „Kupujmo domaće“ putem sportskih aktivnosti i manifestacija sa ŽKK „Jedinstvo“ i Planinarskom društvu „Konjuh“ Tuzla za uređenje planinarskog doma „Javorje“ (3.000 KM).

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o usmjeravanju neplanirane donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2010. godinu. Riječ je o donaciji od 2.980, 00 KM koju je JU MS Ekonomsko-hemijska škola Lukavac dodijelila Općina Lukavac.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o dodjeli koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena privrednom društvu „Terakop“ d.o.o. Tuzla na lokalitetu „Oštro Brdo“ Gračanica u općini Živinice. Koncesija je dodijeljena na 20 godina, a ukupna površina eksploatacionog polja iznosi 4, 2 ha.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta oglasa radi popunjavanja upražnjenih pozicija predsjednika i članova Nadzornog odbora JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na odluke Ministarstva industrije, energetike i rudarstva kojima je Fabrici obuće „Aida“ Tuzla dodijeljeno 90.000 KM, a privrednom društvu „Bosnia valves“ D.o.o. Tuzla 50.000 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o formiranju Radne grupe koja ima zadatak da u roku od 7 dana, u skladu sa zahtjevom Ministarstva sigurnosti BiH sačini prijedlog Informacije o provođenju Državnog akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u BiH.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona danas je imenovala privremene upravne odbore u javnim ustanovama Muzej istočne Bosne i Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa Tuzla. Privremeni upravni odbori imenovani su do imenovanja novih upravnih odbora, a najduže na 60 dana.


Priredio(la): S.M.