TUZLARIJE - BILTEN TK

08.09.2010.
Vlada TK
Odobrena namjenska sredstva za projekte općina

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na 21 odluku kojima je Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice odobrila namjenska sredstva za realizaciju projekata koje su kandidovale općine.



Općini Gračanica odobreno je 154 980, 00 KM za nabavku specijalnog kamiona za skupljanje otpada, selektivno prikupljanje otpada, podršku projektima škola sa područja Gračanice u oblasti zaštite okoliša i čišćenje putnog pojasa na području ove općine.

Općini Srebrenik odobreno je 124 000, 00 KM za uklanjanje divljih deponija, čišćenje putnih pojaseva i izgradnju pet kanalizacionih kolektora u naseljima u općini Srebrenik.

Općini Živinice odobreno je 213 400 KM za izgradnju gradskog parka, fekalne kanalizacije, uređenje Rajskog jezera i šetališta uz rijeku Oskova, čišćenje putnog pojasa i kanalizaciju romskog naselja Stara Pruga.

Općini Kalesija odobreno je 96 200 KM za sufinansiranje projekata uređenja privremene deponije „Vis“, vanjsko uređenje gradske tržnice i čišćenje putnog pojasa pored magistralnog i regionalnih puteva na području ove općine.

Općini Sapna odobreno je 14 000 KM za sufinansiranje izgradnje fekalne kanalizacione mreže u mjesnoj zajednici Zaseok.

Riječ je o namjenskim sredstvima koja općinama pripadaju u omjeru koji se određuje na osnovu broja registrovanih vozila u općinama, a dodjeljuju se za projekte koje u skladu sa propisanim kriterijima kandiduju općine.

Priredio(la): S.M.