TUZLARIJE - BILTEN TK

10.09.2010.
Ostale odluke sa 140. redovne sjednice Vlade TK


Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je 100 000 KM Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona. Sredstva su odobrena za dio radova na objektu Kantonalnog Tužilaštva koji je u izgradnji. Sredstva su odobrena sa pozicije „Prihodi od koncesija“.

Sa iste pozicije Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je i 50 000 KM Rudniku soli „Tuzla“ d.d. Tuzla za podršku u rekonstrukciji sonovoda ovog Rudnika.

Sa budžetske pozicije „Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“ Vlada Tuzlanskog kantona danas je odobrila 6 000 Kantonalnom zavodu za pružanje pravne pomoći. Sredstva su odobrena za nabavku opreme. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona Vlada je odobrila 3 000 KM za nabavku opreme, a Općinskom sudu Gračanica 9 000 KM za rekonstrukciju i investiciono održavanje.

Iz Kapitalnih izdataka JU Disciplinski centar za maloljetnike Tuzlanskog kantona danas je odobreno 9 700 KM za nabavku namještaja, a Općinskom sudu Tuzla 10 000 KM za nabavku opreme.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o dopuni Odluke o odobravanju sredstava sa budžetske pozicije „Troškovi manifestacija“. Dopunjena je Odluka kojom su ranije odobrena sredstva za podršku Gradačačkom sajmu na način da će dio sredstava biti realizovan u septembru, a dio sredstava do kraja godine.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta oglasa za popunjavanje pozicija predsjednika i članova Skupštine Javnog preduzeća Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o.



Odjeljenje za informisanje