TUZLARIJE - BILTEN TK

19.09.2010.
Ostale Odluke donesene na redovnoj 141. sjednici Vlade TK
Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o dopuni programa obilježavanja značajnih datuma, događaja i ličnosti na području Tuzlanskog kantona sa rasporedom sredstava. Program je dopunjen tačkom kojom se precizira da se sufinansiranje odnosi na izdatke koji mogu biti u funkciji sportskog takmičenja, za svečane akademije, za štampanje prigodnih publikacija, za obilazak članova porodica branitelja i za posjete spomen obilježjima.

Također je precizirano da predmet sufinansiranja ne mogu biti izdaci za hranu, piće, troškove prijevoza lica ili stvari.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom su kao bespovratna odobrena sredstva iz kredita po kreditnom Aranžmanu Svjetske banke i Subsidijarnom finansijskom sporazumu iz 2005. godine općinama Kalesija i Teočak.
Općini Kalesija odobreno je 1 088 740, 81 KM za izgradnju postrojenja za pripremu pitke vode sa izvorišta Krušik. Općini Teočak odobreno je 1 083 811, 29 KM za izgradnju postrojenja za pripremu pitke vode sa zahvatom iz akumulacije Sniježnica za vodosnabdijevanje ove općine.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Ministarstva finansija o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona. Odlukom su preraspoređeni rashodi između budžetskih korisnika u okviru Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u ukupnom iznosu od 7 204, 31 KM.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je prijedlog sastava Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona. Za predsjednika je predložen Sakib Hajdarević, a za članove Zvonko Lugonjić, Nihad Okanović, Nihada Sinanović i Abdulah Berkovac.

Ovaj prijedlog će biti upućen Skupštini Tuzlanskog kantona koja imenuje Komisiju za koncesije.


Odjeljenje za informisanje