TUZLARIJE - BILTEN TK

22.09.2010.
Skupština Tuzlanskog kantona
Održana posljednja radna sjednica u ovom sazivu


Skupština Tuzlanskog kantona jučer je podržala Prijedlog zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH i Odluku o utvrđivanju plaća i naknada funkcionera koje bira ili imenuje Skupština Tuzlanskog kantona.

Naime, radi se o odluci da nakon isteka mandata, a do zasnivanja radnog odnosa u drugom poslovnom subjektu, poslanici prava iz radnog odnosa ostvaruju prema odredbama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije BiH.


Foto: Arhiva


Poslanici nisu podržali prijedlog zakona o srednjem obrazovanju, čiji je predlagač bilo resorno ministarstvo, kao ni donošenje odluke o imenovanju komisije za koncesije Tuzlanskog kantona, ali ni nacrt zakona o osnivanju Javne ustanove Zaštićeni pejzaž „Konjuh“.

Usvojen je Izvještaj Komisije za rad, zdravstvo i socijalnu politiku, vezano za nacrt federalnog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju i prednacrta federalnog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osoba sa duševnim smetnjama.

Skupština je upoznata sa izvještajem o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja TK za 2009. godinu, sa programom mjera za otklanjanje nepravilnosti u finansijskim izvještajima budžeta TK.

Nakon 65. sjednice Skupštine TK, održana je 66. sjednica, hitnog karaktera, te svečana sjednica, povodom završetka mandata poslanika šestog saziva Skupštine TK 2006-2010. godine. (fena)