TUZLARIJE - BILTEN TK

21.09.2010.
Skupština TK podržala stavove o zbrinjavanju višestrukog ubice iz Lipnice

Skupština Tuzlanskog kantona podržala je danas stav kantonalne vlade i zdravstvenih radnika da se ne smije dozvoliti da višestruki ubica iz Lipnice Tomislav Petrović bude smješten u Psihijatrijskoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.
Zatraženo je da se ovom pitanju posveti pažnja, te da se ne donose odluke za koje se zna da ih nije moguće adekvatno ispuniti.

Psihijatrijska klinika u Tuzli nije adekvatno mjesto za zbrinjavanje psihijatrijskih bolesnika koji su počinili zočin. Federacija BiH mora se pobrinuti da se na adekvatan način, zakonski i prostorno riješi problem zbrinjavanja presuđenih ubica ili drugih prijestupnika. Do tada Tomislava Petrovića, smatraju poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona, treba držati dalje od bolnica otvorenog tipa, jer su u direktnoj opasnosti ne samo pacijenti i osoblje klinike nego i cijela općina i šire, jer niko neće moći spriječiti Tomislava Petrovića da izađe i počini novi zločin.

Nedavno je Kantonalni sud u Tuzli donio presudu da se šesterostruki ubica iz Lipnice kod Tuzle Tomislav Petrović smjesti na liječenje na Kliniku za psihijatrijske bolesti UKC-a Tuzla.