TUZLARIJE - BILTEN TK

26.09.2010.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 142. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je 16 odluka o usmjeravanju neplaniranih donacija u Budžet Tuzlanskog kantona. Riječ je o donacijama koje su dobile osnovne i srednje škole u Tuzlanskom kantonu.

U skladu sa, ranije usvojenim, Programom o raspodjeli sredstava planiranih na poziciji „Pomoć vjerskim zajednicama“ Vlada Tuzlanskog kantona je donijela pojedinačne odluke kojima se odobravaju sredstva Muftijstvu Tuzlanskom, Katoličkoj crkvi-Franjevačkom samostanu „Sv. Petra i Pavla“ u Tuzli i Župi „Sv. Ante Padovanskog“ u Lukavcu te Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj - Crkvenoj opštini tuzlanskoj. Za ove namjene u Budžetu Tuzlanskog kantona ukupno je planirano 100 000 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni odluke kojom je Ministar za boračka pitanja ovlašten da zaključi ugovor o kupoprodaji stana, a čija je kupovina za zbrinjavanje boračke porodice odobrena 2001. godine. Izmijenjenom Odlukom ovlaštenje se odnosi na potpisivanje zemljišnoknjižne izjave na osnovu koje će navedeni stan biti uknjižen u korist Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o izmjenama i dopunama Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2010. godini. Izmjenama su, u skladu sa zahtjevima općina, izvršene unutrašnje preraspodjele planiranih sredstva, čiji ukupni iznos nije promijenje. Inače, planirano je da u ovoj godini u oblast vodoprivrede bude uloženo 6 500.000 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku Ministarstva za obnovu, razvoj i povrataka o odobravanju 90.000 KM IZ u BiH, Muftijstvu tuzlanskom. Sredstva su odobrena za realizaciju projekata obnove infrastrukture Islamske zajednice na području Republike Srpske i to u općinama Zvornik, Modriča, Bosanski Šamac, Bratunac, Srebrenica i Bijeljina.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Rješenje Ministra za boračka pitanja Tuzlanskog kantona o imenovanju Komisije za razmatranje zahtjeva za dodjelu stipendija braniteljima i članovima njihove porodice. U Komisiju su imenovani predstavnici boračkih saveza i resornog Ministarstva. Rješenjem je utvrđena i visina naknade članovima Komisije koji nisu uposleni u Ministarstvu za boračka pitanja.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Rješenje o imenovanju Komisije čiji je zadatak da preuzme i u roku od 10 dana pregleda, ocijeni i vrednuje zahtjeve podnesene u skladu sa Odlukom o utvrđivanju uslova i kriterija za raspodjelu sredstava sa pozicije „Kapitalni transferi nižim nivoima vlasti“. Prijedlog raspodjele sredstava Komisija će dostaviti Vladi Kantona na razmatranje.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Uredu za zajedničke poslove za popunu upražnjenih radnih mjesta dva namještenika- referenta- portira recepcionara koja su upražnjena zbog sporazumnog prestanka radnog odnosa jednog uposlenika i odlaska u penziju jednog uposlenika.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji ovog Ministarstva. Vlada je dala i saglasnost za popunu radnog mjesta kafe kuharice- higijeničara u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivede.



Odjeljenje za informisanje