TUZLARIJE - BILTEN TK

27.09.2010.
Vlada TK
Obilježavanje 18 godina II Korpusa Armije R BiH


U povodu obilježavanja 29. septembra, 18. godisnjice od osnivanja II Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas je u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona održana press konferencija.

Na konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali predstavnici Organizacionog odbora za obilježavanje 18. godišnjice od osnivanja II Korpusa ARBiH, istaknut je značaj obilježavanja ovog datuma i događaja iz obrambeno – oslobodilačkog rata 1992-1995. kao i uloga II Korpusa ARBiH u odbrani Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja godišnjice započeo je sportskim aktivnostima u sjedećoj odbojci, košarci u kolicima i malom nogometu, te obilaskom Memorijalnog centra u Potočarima. Uoči godišnjice predstavnici Organizacionog odbora obići će porodice heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata, kao i mezar predsjednika Alije Izetbegovića na Kovačima.

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić će u utorak za predstavnike komande II Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine upriličiti svečani prijem.
U okviru obilježavanja godišnjice predviđeno je i da predstavnici Organizacionog odbora obiđu i odaju počast na šehidskim mezarjima, kao i spomen obilježjima na Slanoj Banji.

U holu Bosanskog kulturog centra u Tuzli 29.09.2010. godine sa početkom u 14:30 sati bit će promovisana publikacija „Pod barjakom 2. Korpusa Armije RBiH – Zastave i obilježja jedinica II Korpusa ARBiH“.
Svečana akademija povodom obilježavanja 18. godišnjice II Korpusa ARBiH bit će upriličena u Sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli 29.09.2010. godine sa početkom u 15:00 sati.

Medijski pokrovitelj obilježavanja godišnjice je Radio Televizija Tuzlanskog kantona, a generalni pokrovitelj svečanosti je Vlada Tuzlanskog kantona.


Odjeljenje za informisanje