TUZLARIJE - BILTEN TK

28.09.2010.
Vlada TK
Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za projekte zaštite okolice


Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice potpisalo je danas ugovore o dodjeli sredstava sa predstavnicima javnih preduzeća u udruženja građana koji su kondidovali svoje projekte iz oblasti zaštite okolice.



Kada su u pitanju javna preduzeća Ministarstvo je potpisalo ugovore sa četiri preduzeća u ukupnoj vrijednosti od 129.600 KM od čega je JP 9. septembar iz Srebrenika za Projekat smanjenja zagađenja okolice od krutog otpada kroz proširenje obuhvata korisnika dobilo 34.000 KM, JP Vodovod i kanalizacija, Tuzla za glavni projekat kanalizacije upotrebljenih voda za naselje Zlokovac u općini Tuzla dobilo 36.000, JP SKPC Mejdan za Projekat izvođenja solarnog grijanja u objektu SKPC Mejdan 24.000 KM, te JKP Čisto, Doboj Istok za poboljšanje energetske efikasnosti pumpnih sistema centralnog vodovoda u Klokotnici 34.800 KM.

Ugovore su danas također potpisali i predstavnici 23 udruženja za ukupno 32 projekta. Ukupna vrijednost ovih ugovora iznosi 30.000 KM.

Kako je istakla Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK, Jadranka Miraščić, koja je u ime Ministarstva potpisala ugovore, „Svjesni smo da se radi o skromnim sredstvima i bili bi smo svi još sretniji da je Vlada Tuzlanskog kantona mogla i snažnije finansijski podržati ove projekte.“



Odjeljenje za informisanje