TUZLARIJE - BILTEN TK

01.10.2010.
Svečano otvorena JU “Gimnazija” Živinice


U Živinicama je danas, uz presejecanje vrpce i prigodni program svečano otvoren novo izgrađani objekat JU “Gimnazija” Živinice.Pomenuti objekat počeo se graditi prije četiri godine, a vrijednost završene investicije iznosi više od 1.000.000, 00 KM.


Nova školska zgrada ulenicima obezbjeđuje proctor od 10 učionica, pratećih stručnih kabineta, biblioteke i čitaonice izgrađenih po najnovijim zahtjevima školske arhitekture.
“ Izuzetno sam sretna što smo danas u prilici otvoriti ovaj preljepi prostor, što će zasigurno doprinjeti još kvalitetnijim i boljim rezultatima koje ostvarju učenici “Gimnazije” Živinice.”, između ostalog poručila je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, prof.dr. Mirzeta Hadžić Suljkić presjecajući vrpcu, te dodala “ Vlada TK je putem resornog ministarstva za Vašu školu u proteklom periodu izdvojila preko 1.000.000, 00 KM, i evo tu su nove učionice koje ćete vi koristiti dragi učenici, oplemenjujući ih zajedno sa vašim profesorima”.
Direktorica JU “Gimanzija” Živinice, gospođa Zuhra Avdić iskoristila je ovu priliku da se zahvali svim licima, pojedincima, institucijama, privrednim subjektima koji su bili uključeni u izgradnju ove škole, pri tome obećavajući dobre rezultate svojih učenika kao najbolju zahvalnost za nove prostorije.

Koliki je značaj završetka izgradnje ovog projekta govori činjenica da se na području općine Živinice posljednja škola izgradila u periodu između 30-40 godina, dok su Živinice jedna od rijetkih općina u kojoj osnovnu školu završava veći broj učenika od onog koji se može upisati u srednje škole upravo zbog ograničenih prostornih mogućnosti. Samo ove školske godine, zahvaljujući završetku pomenutog objekta upisano je oko 600 učenika u prvi razred “Gimnazije” što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje za tri odjeljena.



MINISTARSTVO OBRAZOVANJA
NAUKE, KULTURE I SPORTA TK