TUZLARIJE - BILTEN TK

30.10.2010.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 145. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je odluku o izmjeni Odluke od odobravanju kredita JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o. Živinice. Riječ je o komisionom kreditu odobrenom 2002. godine za kreditiranje investicionog programa za izgradnju platforme na Međunarodnom aerodromu Dubrave Tuzla.
Izmijenjenom Odlukom predviđeno je da se kredit daje na 16 godina uz kamatnu stopu od 0% sa grejs periodom od 10 godina. Ova odluka stupit će na snagu danom dobijanja saglasnosti od Skupštine Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je osam odluka o usmjeravanju neplaniranih donacija u Budžet Tuzlanskog kantona. Riječ je o donacijama dodijeljenim osnovnim školama u Tuzlanskom kantonu i JU Univerzitet u Tuzli.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2010. godinu. Odlukom je preraspoređeno ukupno 6 387 KM u okviru Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je prihvatila Izvještaj općine Kladanj o namjenskom utrošku sredstava za sufinansiranje projekta izgradnje vodovoda „Zlaća“ Noćajevići u općini Kladanj.

Vlada Tuzlanskog kantona je sa pozicije „Manifestacije“ odobrila 5 000 KM za sufinansiranje Trećeg kongresa fizijatara BiH i Prve ISPO konferencije BiH sa međunarodnim učešćem u Tuzli. Sredstva su odobrena organizatoru Udruženju fizijatara FBiH sa sjedištem u Tuzli.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni Odluke o odobravanju sredstava potrebnih za ralizaciju projekata predviđenih Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2010. godini. Riječ je tehničkoj izmjenom kojom su ranije odobrena sredstva općini Gradačac za rekonstrukciju potisnog cjevovoda od izvorišta „Vrelo“ do rezervoara u Mionici 1 danas odobrena za rekonstrukciju cjevovoda vodovoda „Vrelo“ Mionica Centar-Mionica 2, u općini Gradačac.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku kojom je iz Tekuće rezerve odobreno 1 591, 12 KM. Sredstva su odobrena Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa radi plaćanja notarskih usluga sačinjavanja „Ugovora o prijenosu vlasništva na nekretnini bez naknade“ zaključenog između Rudnika soli „Tuzla“ dd Tuzla i Vlade Kantona.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona imenovala privremeni školski odbor u Osnovnoj školi Humci.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, a Kantonalnoj upravi civilne zaštite saglasnost za prijem jednog državnog službenika.

Odjeljenje za informisanje

Priredio(la): S.M.