TUZLARIJE - BILTEN TK

28.10.2010.
Održana 145. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona
Nedim Mutapčić imenovan za policijskog komesara Tuzlanskog kantona


Na prijedlog Ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Vlada Tuzlanskog kantona danas je imenovala Nedima Mutapčića za policijskog komesara u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona na period od 4 godine.

Gospodin Nedim Mutapčić bio je prvorangirani kandidat za policijskog komesara nakon što je Nezavisni odbor proveo kompletnu proceduru predviđenu Zakononom o unutrašnjim poslovima Tuzlanskog kantona.

Nedim Mutapčić rođen je 1959. godine u Tuzli. Završio je Tehnološki fakultet 1983. godine, nakon čega je radni odnos zasnovao u HAK-u Tuzla. Od 1987. godine radio je u Centru službi bezbjednosti Tuzla, a od 2003. do 2006. godine obavljao je poslove načelnika Policijske uprave Tuzla. 2006. godine postavljen je na mjesto policijskog komesara u Ministarsvu unutrašnji poslova Tuzlanskog kantona.

U Obrazloženju Prijedloga ministar Omerbegović je naveo da se, u okviru svojih ovlaštenja rukovodio Odlukom Nezavisnog odbora, ocjenama za rad policijskog komesara u proteklom periodu, dostignutim visokim stepenom sigurnosti svih građana na području Tuzlanskog kantona i organizacije policijske strukture u okviru MUP-a Tuzlanskog kantona i postignutim nivoom saradnje sa sigurnosnim agencijama na nivou BiH, kojim je značajan doprinos dao predloženi kandidat, kao i unapređenje saradnje sa Misijom EUPM-a.

Vlada Tuzlanskog Kantona danas je donijela i Rješenje o imenovanju članova Policijskog odbora na mandat od dvije godine.

U Policijski odbor imenovani su Ljubomir Divković, Miralem Malkić, Safet Begić, Zoran Teofilović, Bego Gutić i Edina Garčević.

Služba za informisanje