TUZLARIJE - BILTEN TK

08.11.2010.
Ostale Odluke donesene na 146. redovnoj sjednici Vlade TK

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku kojom je za obračun plaća budžetskih korisnika za oktobar 2010. godine utvrđena osnovica od 390 KM. Također, donesena je i Odluka kojom je utvrđena visina naknade za ishranu u toku rada za oktobar 2010. godine u iznosu od 7 KM po izrađenom danu.
Visina osnovice i naknade za topli obrok su na nivou prvih devet mjeseci 2010. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je, nakon provedene procedure javnog oglasa, na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Rješenjem izmenovala Savjet za sport Tuzlanskog kantona. Za predsjednika je imenovan Muris Đug, a za članove Samir Mačković, Munib Birparić, Admir Terzić, Emir Halilbegović i Vinko Galušić.
S obzirom na to da se na javni oglas za popunjavanje Savjeta nije javio dovoljan broj kandidata koji ispunjavaju uslove i kriterije Vlada je danas dala saglasnost za raspisivanje javnog oglasa za imenovanje još jednog člana Savjeta za sport Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku izmjenama Odluke o utvrđivanju uslova i kriterija za izbor imenovanje direktora osnovne škole koja ima status javne ustanove. Izmjenama je precizirano da kandidat za direktora osnovne škole u statusu javne ustanove ne može biti član upravnog ili nadzornog odbora druge javne ustanove koja se finansira iz kantonalnog budžeta ili kantonalnog vanbudžetskog fonda.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o odobravanju sredstava sa potrošačke jedinice „Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“. Izmjene i dopune su tehničke prirode i odnose se na kapitalne izdatke Ministarstva za boračka pitanja.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o formiranju Glavne centralne popisne komisije. Ova komisija će vršiti koordinaciju popisa svih budžetskih korisnika sa stanjem na dan 31.12.2010. godine. Komisija je obavezna podnijeti Vladi Tuzlanskog kantona Elaborat o popisu sredstava i izvora sredstava najkasnije do 10.2.2011. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o popisu sredstava i izvora sredstava sa stanjem na dan 31.12.2010. godine. Popis će biti izvršen na osnovu Zakona o računovodstvu i reviziji u FBiH i Pravilnika o popisu sredstava i izvora sredstava, a za realizaciju ove Odluke zaduženi su svi budžetski korisnici.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Zaključak kojim se zadužuju svi budžetski korisnici da dokumentaciju za knjiženje dostavljaju u operativne centre najkasnije do 20. tekućeg mjeseca, a koja se odnose na protekli mjesec. Zadužena je Služba računovodstva Ministarstva finansija da 25. u tekućem mjesecu za prethodni mjesec izvrši zatvaranje operativnih perioda u Informacionim sistemima finansijskog upravljanja.
Zaključkom su precizirani i rokovi u slučajevima izuzetaka od navedenih zaduženja.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o dopuni Odluke o odobravanju sredstava sa pozicije „Pomoć vjerskim zajednicama“. Dopunama su ranije donesene Odluke o odobravanju sredstava vjerskim zajednicama u Tuzlanskom kantonu usklađene sa Operativnim planom Budžeta Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta za pokretanje postupka popune upražnjenih pozicija dva državna službenika u ovom Ministarstvu.
Ministarstvu pravosuđa i uprave data je saglasnost za prijem jednog državnog službenika u ovom Ministarstvu.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je iz Tekuće rezerve odobrila 9.084 KM Općinskom sudu Gračanica za rekonstrukciju sistema centralnog grijanja i priključenja na novi sistem zagrijavanja.


Odjeljenje za informisanje