TUZLARIJE - BILTEN TK

12.11.2010.
Poslanici Skupštine TK položili zakletvu


Danas (12.11.) je održana konstituirajuća sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona. Na sjednici su novim poslanicima uručena Uvjerenja o dodjeli mandata poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona, nakon čega su dali svečanu izjavu.



Predlaganje kandidata za izbor na mjesto predsjednika ili zamjenika predsjednika Skupštine, te izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, prolongirano je za narednu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantna.

Poslanici Skupštine Tuzlanskog kantona su:
1.Abdulahović Mustafa
2.Alić Senad
3.Azabagić Alija
4.Bašić Zahid
5.Bećirović Hajrudin
6.Čaušević Sead
7.Divković Ivo
8.Dostović Rasim
9.Hadžić Dževad
10.Hasić Asmir
11. Hrvić Dženita
12.Ilić Slađan
13.Imamović Besim
14.Jašarević Bajazit
15.Jovanović Zoran
16.Jukan Džemal
17.Kamenjaković Samir
18.Krešić Mijo
19.Kupusović Omer
20.Mujčinović Suada
21.Murselović Muhamed
22.Mustafić Ferhat
23.Nurkanović Mahir
24.Okić Azra
25.Selimović Mirsad
26.Skopljak Fahrudin
27.Smajlović Maida
28.Šabović Salih
29.Šadić Muhamed
30.Šaković Senahid
31.Šerifović Mersed
32.Šiljić - Sagdati Redžiba
33.Šimić Zlatko
34.Turbić Semir
35. Ustavdić Murisa

- S obzirom da smo imali konstituisanje Skupštine TK ovim činom smo ispoštovali zakonsku proceduru i Ustav kantona. Praksa je i da se Skupština TK u dva nastavka konstituiše. Imali smo sastanak sa svim političkim partijama koje participiraju u Skupštini TK i dogovorili smo se da se mandati verificiraju a u nastavku ćemo uraditi izbor na mjesto predsjednika Skupštine i izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH. Očekujemo da ćemo vrlo brzo sav zakonski posao završiti, rekao je Amir Falić predsjedavajući Skupštine Tuzlanskog kantona u prethodnom sazivu.

Svi poslanici osim Krešić Mije, koji je bio opravdano odsutan, danas su položili zakletvu čiji tekst glasi „Zaklinjem se da ću povjerenu dužnost obavljati savjesno i odgovorno, pridržavati se Ustava Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine i Tuzlanskog kantona. Da ću se zalagati za ljudska prava, slobode i ravnopravnosti građana i naroda Bosne i Hercegovone.“

S.M.