TUZLARIJE - BILTEN TK

22.11.2010.
Rješavanje stambenih potreba branitelja
Odobravanje neutrošenih sredstava po skraćenom postupku


Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Uredbu o dopunama Uredbe o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za odobravanje finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba braniteljima i članovima njihovih porodica na području Tuzlanskog kantona. Dopunama je dodat član kojim se definišu postupci u slučaju kada ne budu raspoređena planirana sredstva za ove namjene. Propisano je da se u takvom slučaju ponovi postupak odobravanja neutrošenih finansijskih sredstava po skraćenom postupku.

Javni oglas će biti otvoren 7 dana. Isti rok propisan je i za dostavljanje preliminarne rang liste resornom Ministarstvu odnosno drugostepenoj komisiji da izvrši nadzor. Prijavljeni kandidati će imati rok od 8 dana za ulaganje prigovora od dana isticanja rang liste u pismenoj formi. Drugostepena komisija će odlučiti po prigovorima u roku od 7 dana i donijeti konačnu odluku o rang listama.

Kandidati koji su dostavili prijavu za pomoć u stambenom zbrinjavanju u prvobitnom postupku o Programu za 2010. godinu u postupku po novom javnom oglasu imat će mogućnost dopuniti dokumentaciju.

Inače, dopune Uredbe Ministarstvo za boračka pitanja pripremilo je u skladu sa zahtjevom Koordinacije boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona da se pokrene postupak za izmjene i dopune ove Uredbe o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za odobravanje finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba boraca.

Služba za informisanje

Vezani tekst:
Saopštenje Koordinacije boračkih organizacija i udruženja općine Tuzla
Poraz prava i morala - rang liste danas