TUZLARIJE - BILTEN TK

02.12.2010.
148. redovna sjednica Vlade TK
74.000 KM za podršku razvoja TK


Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na 22 odluke Ministarstva za obnovu, razvoj i povratak, kojima su odobrena sredstva za podršku razvoju Tuzlanskog kantona.



Ukupno je odobreno 74.000 KM i to za podršku udruženjima inovatora, podršku inovatorima pojedinačno, razvoj tradicionalnih obrta i razvoj poduzetništva.
Pet udruženja inovatora sa područja Tuzlanskog kantona dobilo je 23.000 KM, a značajan broj projekata koji će na ovaj način biti podržani odnosi se na rad sa djecom u osnovnim i srednjim školama, te edukaciju djece i promociju inovatorstva među mladima.

Osam inovatora sa područja Tuzlanskog kantona dobit će ukupno 22.000 KM, a dva udruženja koja se bave tradicionalnim obrtima, Udruženje „Kreativa“ Tuzla i Udruženje stari i umjetnički zanati Tuzla dobit će iznose od 3.000 odnosno 5.000 KM za svoje projekte.

Za realizaciju programa i projekata sedam udruženja sa područja Tuzlanskog kantona, koja se bave razvojem poduzetništva, odobrena je 21.000 KM. Bit će podržan rad i projekti Opšteg udruženja samostalnih obrtnika općine Tuzla, Udruženje HO Bosanske rukotvorine Tuzla, Udruženje Centar za razvoj Tuzla, Udruženje HO Lotosice Tuzla, Udruženje bosanska familija Bosfam Tuzla i Udruženje poljoprivrednika općine Banovići.

Služba za informisanje