TUZLARIJE - BILTEN TK

18.12.2010.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 150. redovnoj sjednici
Vlada Tuzlanskog kantona iz Tekuće rezerve Budžeta odobrila je 10 000 KM Kantonalnoj upravi civilne zaštite Tuzla, za sufinansiranje troškova saniranja šteta u općini Tuzla, nastalih usljed prirodne nesreće od klizanja tla u mjesnoj zajednic Mosnik. Ova sredstva bit će realizovana sa ranije odobrenih 15 000 KM koje je prošle sedmice izdvojio i Kantonalni štab civilne zaštite iz sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje.

Vlada Tuzlanskog kantona iz Tekuće rezerve Budžeta odobrila je 5. 000 KM Fondaciji „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ Tuzlanskog kantona, na ime sufinansiranja izdataka u sudskim postupcima pokrenutim pred pravosudnim organima BiH protiv pripadnika Armije BiH.

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je prijedloge 34 Amandmana na izmjene i dopune Budžeta Tuzlanskog kantona za 2010. godinu. Većinom predloženih amandmana predložena je izmjena strukture rashoda i izdataka na pojedinim pozicijma, ali na način da ukupna masa sredstava utvrđena prijedlogom Izmjena i dopuna Budžeta Kantona za ovu godinu nije promijenjena. Jednim amandmanom predloženo je povećanje pozicije od
152. 894, 91 KM, koliko iznose odluke koje je Vlada Kantona donijela u periodu od utvrđivanja Prijedloga Izmjena i dopuna do 17.12.2010. godine, a odnose se na uključivanje neplaniranih donacija u Budžet kantona za 2010. godinu.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je šest odluka o usmjeravanju neplaniranih donacija u Budžet Tuzlanskog kantona. Riječ je o donacijama osnovnim i srednjim školama u Tuzli, Kladnju i Čeliću te donaciji JU Univerzitet u Tuzli.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je dvije Odluke o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2010. godinu. Preraspodjela sredstava u visini od 49. 980, 00 KM odobrena je u okviru Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, a preraspodjela sredstava u visini od 16. 700, 00 KM u okviru Ministarstva pravosuđa i uprave.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je izmjene Programa raspodjele sredstava za subvencioniranje kamata za stambeno zbrinjavanje mladih, a nakon što je Savjet za nevladin sektor i pitanja mladih preispitao rang listu kandidata u dijelu vrednovanja kod zajedničkog apliciranja bračnih drugova. Broj aplikanata kojima su odobrena sredstva je neizmijenjen, dok je do manjih izmjena došlo u pojedinačnim iznosima koji su odobreni za subvencioniranje. Za ove namjene iz Budžeta Tuzlanskog kantona bit će izdvojeno 50. 000 KM.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom je odobreno 3. 950, 00 KM Ministarstvu za rad i socijalnu politiku sa budžetske pozicije „Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“. Sredstva su odobrena za nabavku opreme, a u skladu sa ranije usvojenim Programom raspodjele sredstava.

Vlada Tuzlanskog kantona ovlastila je sekretara Ureda za zajedničke poslove Kantonalnih organa uprave Tuzlanskog kantona da u ime Tuzlanskog kantona, Vlade Kantona, kod nadležnog zemljišno-knjižnog ureda i nadležne službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove podnese zahtjev i preduzme sve druge neophodne radnje za uknjižbu prava suvlasništva, odnosno suposjeda u korist Tuzlanskog kantona na nekretninama 1/3 poslovne zgrade „Soda-so“ u Tuzli, a na osnovu Ugovora, notarski obrađenog, o izuzimanju i prijenosu vlasništva potpisanog 15.12.2010. godine.



Odjeljenje za informisanje