TUZLARIJE - BILTEN TK

17.12.2010.
Vlada TK
Odobreno korištenje vlastitih sredstava u cilju postizanja likvidnosti budžeta
Vlada Tuzlanskog kantona danas je razmatrala Informaciju o dospjelim obavezama Budžeta Tuzlanskog kantona zaključno sa 30. novembrom 2010. godine.
S obzirom na to da su sa navedenim datumom u Budžetu Tuzlanskog kantona dospjele obaveze od 28, 8 miliona KM, a da sredstva planirana u Budžetu iz Aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom u iznosu od 28 miliona KM nisu uplaćena, Budžet Kantona trenutno nema likvidnost za izmirenje dospjelih obaveza.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Zaključak da se za održavanje likvidnosti Tuzlanskog kantona Ministarsvu finansija odobrava korištenje vlastitih i namjenskih sredstava na ograničeni period od 60 dana, a najkasnije do 1.3.2011. godine.
Korištenje vlastitih i namjenskih sredstava vršit će se samo za neangažovana sredstva, odnosno korištenje sredstava ne smije ugroziti izvršenje obaveza iz vlastitih i namjenskih sredstava.
Prilikom korištenja vlastitih i namjenskih sredstava kao prioritet su obaveze utvrđene po zakonskim prioriterima. Ministarstvo finansija je dužno da do 1.marta naredne godine vrati angažovana sredstva i o tome izvijesti Vladu Kantona.

Priredio(la): S.M.