TUZLARIJE - BILTEN TK

25.12.2010.
Vlada TK
Utvrđene cijene lijekova sa esencijalne liste


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o utvrđivanju cijena lijekova sa Liste lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona. Ovom odlukom utvrđuju se cijene lijekova koje će Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona priznavati za lijekove utvrđene Odlukom o listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda.

Vlada Tuzlanskog kantona je početkom jula ove godine prihvatila Informaciju o problemu obezbjeđivanja lijekova sa Liste esencijalnih lijekova Tuzlanskog kantona, s obzirom na to da u proteklom periodu nadležne institucije nisu uspjele provesti postupak javne nabavke. Vlada je zadužila Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona da provede postupak ispitivanja tržišta lijekova u Bosni i Hercegovini sa aspekta cijena lijekova na osnovu kojeg je pripremljen novi prijedlog Odluke o utvrđivanju cijena lijekova sa Liste lijekova, koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda.

Ovom Odlukom utvrđeni su nominalni iznosi cijene svakog lijeka sa Liste esencijalnih lijekova Tuzlanskog kantona sa uračunatim PDV-om.

Ova Odluka primjenjivat će se od 10. januara 2011. godine, do okončanja postupka javne nabavke lijekova koji provodi Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je i Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju cijena lijekova sa Liste lijekova koji se propisuju ili izdaju na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, a koja je trenutno na snazi. Izmjenama je važenje ove Odluke produženo do 10. januara 2011. godine.

Priredio(la): S.M.