TUZLARIJE - BILTEN TK

28.12.2010.
Premijer Mujić upriličio prijem za novinare


U povodu završetka 2010. godine premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas je upriličio susret sa novinarima. Uz zahvalnost na dobroj saradnji i pažnji koju su mediji poklanjali radu Vlade Tuzlanskog kantona, premijer Mujić se osvrnuo i na godinu koja je na izmaku.


Premijer je izrazio zadovoljstvo što će uprkos svim teškoćama koje prate izvršenje Budžeta Tuzlanskog kantona u 2010. godini sve planirane obaveze biti izvršene.

- Deficit koji ćemo imati posljedica je činjenice da Federalna Vlada još uvijek nije doznačila sredstva iz Aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom iako je naš Kanton ispunio sve uslove. Još uvijek nije kasno i ja se nadam da će planirana sredstva biti doznačena, kako bi nova Vlada imala daleko bolju poziciju za planiranje i realizaciju planova, istaknuo je premijer Mujić.

Premijer Mujić je istakao i nekoliko značajnih rezultata Vlade Tuzlanskog kantona u 2010. godini, kao što su okončanje zbrinjavanja radnika KHK Lukavac, novi ciklus zbrinjavanja radnika, sa prioritetom za radnike Aide, privatizacija Vijenca i dodjela kasarne Husein-kapetan Gradaščević Univerzitetu u Tuzli.

Premijer Mujić je izrazio i zadovoljstvo što je Vlada Tuzlanskog kantona u 2010. godini ostvarila kvalitetan socijalni dijalog zahvaljujući čemu se bez većih problema završava ova godina s aspekta obaveza Vlade prema budžetskim korisnicima.

Ovom prilikom premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić svim građanim Tuzlanskog kantona zaželio je sretnu i uspješnu Novu 2011. godinu.

Služba za informisanje