TUZLARIJE - BILTEN TK

14.01.2011.
Odobreno sufinansiranje prevoza učenika za prva tri mjeseca ove godine


Vlada Tuzlanskog kantona jučer je donijela Odluku kojom su utvrdjeni Kriteriji za sufinansiranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola za period januar-mart školske 2010/2011. godine.

U skladu sa ovom Odlukom odobrava se sufinansiranje troškova linijskog i vanlinijskog prijevoza učenika osnovnih škola Tuzlanskog kantona za prva tri mjeseca 2011. godine u iznosu od 90% mjesečne karte u linijskom prijevozu odnosno 90% iznosa utvrđenog pismenih ugovora između prijevoznika i korisnika usluga prijevoza u vanlinijskom prijevozu.

Pravo ostvaruju svi učenici osnovnih škola koji putuju od kuće do najbliže škole 4 km i više, a nisu obuhvaćeni subvencijama po drugim osnovama. Pravo također ostvaruju i učenici sa područja Tuzlanskog kantona koji, kao najbližu, pohađaju osnovnu školu na području drugog kantona. Za realizaciju ove odluke zadužene su osnovne škole koje i utvrđuju pravo na sufinansiranje prijevoza učenika i provodi proceduru odabira najpovoljnijeg prijevoznika, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

Prijevoznici koji apliciraju po pozivu moraju ispunjavati uslove za linijski i vanlinijski prijevoz učenika propisane Zakono o cestovnom prijevozu u Federaciji BiH.

Služba za informisanje