TUZLARIJE - BILTEN TK

02.04.2008.
U povodu Dana osoba sa autizmom
Pismo podrške premijera TK


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić uputio je danas, u povodu Dana osoba sa autizmom, pismo podrške Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u tjelesnom i psihičkom razvoju Tuzla, jedinoj instituciji na području Tuzlanskog kantona u kojoj se, između ostalih, odgajaju i školuju i djeca sa autizmom.
U pismu se navodi:

„ Iskreno sam obradovan viješću da se i u Bosni i Hercegovini ove godine prvi put obilježava 2. april kao Dan osoba sa autizmom.

Uz svu brigu, koja se u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u tjelesnom i psihičkom razvoju posvećuje djeci sa autizmom, obilježavanje Dana osoba sa autizmom dobra je prilika da se skrene pažnja javnosti na potrebe ovih osoba, a posebno onih najmlađih.

Djeca sa autizmom zaslužuju da im omogućimo što bolje uslove za odrastanje, odgoj i obrazovanje kako bi razvili sve svoje mogućnosti i istinski se osjećali ravnopravnim članovima ovog društva, što i jesu.

U ime Vlade Tuzlanskog kantona i svoje lično ime svim zaposlenima u Zavodu, djeci sa autizmom, štićenicima Zavoda i njihovim roditeljima, upućujem čestitike na svim rezultatima koje postižu i podršku da svoj rad u budućnosti razvijaju i unapređuju na radost svih nas, a posebno osoba sa posebnim potrebama.“

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona