TUZLARIJE - BILTEN TK

21.01.2011.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 154. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom je utvrđena osnovica za obračun plaća za januar 2011. godine u visini od 390 KM. Donesena je i odluka o naknadi za ishranu u toku rada za mjesec januar 2011. godine u iznosu od 7 KM po izrađenom danu.

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Informaciju, u vezi sa zahtjevom Skupštine Tuzlanskog kantona da se prikupe podaci o zapošljavanju u kantonalnim organima uprave u posljednjih šest mjeseci 2010. godine. U Informaciji koja će biti proslijeđena Skupštini na upoznavanje navedeno je da je u kantonalnim organima u navedenom periodu zaposleno ukupno 29 osoba. 14 službenika i namještenika zaposleno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova, od čega je 10 namještenika uposleno u skladu sa Zaključkom Skupštine Tuzlanskog kantona od 15.12.2009. godine. Po dva nova uposlenika primljena su u novoosnovanim institucijama Kantonalnom zavodu za pružanje pravne pomoći i Disciplinskom centru, zatim u Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa uprave, a jedan državni službenik primljen je na određeno vrijeme u Direkciji cesta. 5 zaposlenika, od čega 3 na pola radnog vremena, primljeno je u Odjeljenju za saobraćaj koje se sada nalazi u okviru Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Jedan novi uposlenik primljen je u Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice i 2 namještenika u Ministarstvu poljoprivrede.

Sva navedena zapošljavanja provedena su po zakonom propisanim procedurama javnog konkursa, a nakon pribavljene saglasnosti Vlade Tuzlanskog kantona i u skladu sa opredjeljenjem Vlade Kantona i ranije usvojenim mjerama štednje da se popunjavaju samo upražnjena mjesta zbog odlaska u penziju, smrti ili samovoljnog napuštanja službe uposlenika odnosno zbog realne potrebe za minimalnim upošljavanjem u novim odjeljenjima odnosno institucijama.

Kada su u pitanju konkursi za prijem koji su u toku Vlada Tuzlanskog kantona proslijedila je svim organima ovaj Zaključak Skupštine na postupanje s obzirom na to da konkurse raspisuju, pa samim tim su nadležni i za njihovo poništavanje kantonalni organi uprave.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona je, nakon provedene procedure javnog konkursa, imenovala predsjednika Školskog odbora JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.



Odjeljenje za informisanje