TUZLARIJE - BILTEN TK

03.04.2008.
Klub specijalnih sportova ˝Tuzla˝
Prijem u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta


Poslije priznanja koje je Klub specijalnih sportova "Tuzla" dobio na ovogodišnjem izboru sportiste TK-a i grada Tuzle kao najuspješnija invalidska ekipa, u utorak 01.04.2008. godine, članove Kluba je primila i ugostila g-đa Nađa Avdibašić-Vukadinović, pomoćnik ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta.



Predsjednik KSS „Tuzla“ gdin Muharem Zukić predstavio je Klub i rezultate koje je ostvarivao u posljednje vrijeme, te se u ime osoba sa posebnim potrebama zahvalio Nađi Avdibašić – Vukadinović za podršku i pomoć u prevazilaženju materijalnih problema Kluba.

- Svoje zadovoljstvo rezultatima koja ova populacija ostvaruje i koja se želi ravnomjerno nametnuti u društvu sa ostalom populacijom, nije krila ni pomoćnica ministra TK za sport koja je obećala da će i dalje podržavati Klub, jer kalendar takmičenja prema Specijalnoj olimpijadi je gust. Svaki mjesec je rezervisan za takmičenje kao i nastupe članova Kluba za reprezentaciju BiH koji ih očekuju na Evropskom prvenstvu u plivanju u Luksemburgu, kao i na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Austriji i Švicarskoj. Potrebno je naglasiti da je ovo jedini Klub na području TK-a koji radi sa osobama sa posebnim potrebama.


Tekst i foto:
Matić Dario