TUZLARIJE - BILTEN TK

03.04.2008.
Premijer TK otvorio danas Lukavački sajam turizma


Premijer Tuzlanskog kantona, Enes Mujić, otvorio je danas Lukavački sajam turizma „LIST 2008“. Riječ je o Međunarodnom sajmu turizma, lova i ribolova koji je ove godine obogaćen i gastro ponudom u okviru koje je predstavljena tradicionalna kuhinja sjeveroistočne Bosne.



Šesti Sajam LIST ove godine je okupio 110 izlagača iz sedam zemalja. Direktor Sajma Izet Nuhanović se na današnjem otvaranju zahvalio svima koji već šest godina podržavaju organizaciju ovog sajma, a prisutne su pozdravili i načelnik općine Lukavac i predstavnik Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.



Otvarajući Sajam LIST premijer Tuzlanskog kantona je izrazio zadovoljstvo što će ove godine prvi put biti organizovani i edukativni programi, razgovori o razvoju turizma, posebno razvoju seoskog turizma i proizvodnji zdrave hrane.



„U toj oblasti Tuzlanski kanton ima izuzetno dobre potencijale, još uvijek nažalost nedovoljno iskorištene i svaka nova ideja će nam dobro doći. Čestitam organizatorima na napretku koji je očit u odnosu na prethodne godine. Siguran sam da će i općina Lukavac i Tuzlanski kanton biti dobri domaćini svim gostima Sajma List i da ćemo na taj način već ovih dana uputiti prve pozivnice za naredni Sajam“
, rekao je premijer Mujić.

Vlada Tuzlanskog kantona je finansijski podržala održavanje i ovogodišnjeg Sajma LIST.

Sajam traje do nedjelje 6.aprila ove godine.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): V.K.