TUZLARIJE - BILTEN TK

23.02.2011.
Ministar za boračka pitanja primio predstavnike boračkih organizacija
Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Asim Aljić primio je danas u posjetu predstavnike kantonalnih saveza boračkih organizacija. Osim međusobnog upoznavanja, bila je ovo prilika i da se definira buduća saradnja, te da predstavnici saveza i udruženja ministru predoče potrebe ovih udruženja.


Ministar Aljić je goste upoznao sa činjenicom da su u Nacrtu Budžeta za 2011. godinu za boračku populaciju planirana ista sredstva na nivou prošlogodišnjih, te je usaglašeno da se zajednički sva udruženja zajedno sa Ministarstvom uključe u javnu raspravu.

„Kada su u pitanju prioriteti Ministarstva, u narednom periodu ćemo nastojati da završimo isplatu sredstava na koja su prava ostvarena u prošloj godini“ istakao je ministar Aljić, te dodao da među prioritetne zadatke Ministarstva spada i spuštanje procedura za odobravanje sredstava na nivo općina, pri čemu će Ministarstvo biti nadzorni organ, kao i osnivanje fonda za davanje beskamatnih kredita jer vrijeme davanja bespovratnih sredstava polako ističe.

Osim gore navedenog, Ministar je obećao da će u narednom periodu kreirati i plan obilazaka kantonalnih saveza i udruženja od strane predstavnika ovog ministarstva, te da će u cilju rješavanja eventualnih neusaglašenosti sagledati pravilnike koji kao podzakonski akti proizilaze iz Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica, a u nadležnosti su Ministarstva za boračka pitanja TK.

Odjeljenje za informisanje