TUZLARIJE - BILTEN TK

04.04.2008.
Vlada TK
Danas održana 39. redovna sjednica


Danas je održana 39. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona na kojoj je realizovan obiman dnevni red iz kojeg izdvajamo nekoliko tačaka. Tako je Vlada usvojila izmijenjeni Program svog rada za 2008. godinu čime je svoj Program uskladila sa Programom rada Skupštine. Doneseno je i nekoliko programa i odluka o raspodjeli sredstava kao što je to Program raspodjele sredstava namijenjenih za pomoć vjerskim zajdnicama na osnovu kojeg će biti izvršena raspodjela 330 hiljada KM.

Takođe je usvojen i Program korištenja sredstava za subvencioniranje kamata na dugoročne stambene kredite za korisnike prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u 2008. godini. Za ove namjene u budžetu Tuzlanskog kantona planirano je 300 hiljada KM.



Općini Tuzla Vlada je odobrila 180 hiljada KM za sufinansiranje jačanja tehničkih kapaciteta Javnog preduzeća Komunalac, u cilju proširenja područja organizovanog sakupljanja otpada za nabavku vozila specijalne namjene.

Na ime pomoći zaposlenicima u javnim preduzećima radi ostvarenja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja Vlada je danas odobrila 79500 KM.

Za realizaciju projekata predviđenih Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2008. godini Vlada je saglasnost na raspodjelu 1.167.549, 57 KM

Danas je Vlada po prvi put utvrdila kriterije, uslove i postupke raspodjele 250 000 KM planiranih u budžetu Tuzlanskog kantona za medije. Od navedene sume
175000 KM planirano je za medije u privatnom (komercijalnom) sektoru, a
75000 KM za medije u javnom sektoru.

Osim navedenih Vlada je danas donjela i niz drugih odluka o kojima ćemo detaljnije izvještavati narednih dana.

V.K.