TUZLARIJE - BILTEN TK

09.01.2008.
Turistički potencijali TK na sajmovima u Holandiji i Češkoj
Turistički potencijali Tuzlanskog kantona ovih dana će biti predstavljeni na sajmovima u Holandiji i Češkoj Republici.
Turistička zajednica TK u saradnji sa Turističkim udruženjem BiH na međunarodnom sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu u Holandiji koji se održava od 8. do 13. januara 2008. godine učestvuje tradicionalno i promoviše turističke destinacije i proizvode ovoga podneblja.



U saradnji sa Općinom Gradačac Turistička zajednica TK-a učestvuje na sajmu u Brnu, Republika Češka na kome se poromoviraju sve sfere modernog života sa vodećim manifestacijama u Centralnoj Evropi koji posjeti više od 1, 1 milion ljudi. Sajam u Brnu se održava od 10. do 13. januara 2008. godine.
- Strateško opredjeljenje Turističke zajednice TK-a je da se turistički potencijali ovog područja promoviraju na što više sajmova sa osnovnim ciljem da objasnimo potencijalnim turistima zašto trebaju posjetiti Tuzlanski kanton i šta im mi možemo ponuditi što nema niko – kaže ovim povodom mr. Almazaga Ćatović, direktor Turističke zajednice TK.
Na sajamskim štandovima u Utrechtu i Brnu će biti predstavljeno turističko blago Tuzle i Tuzlanskog kantona uz podjelu propagandnog materijala, multimedijalnu prezentaciju turističkih destinacija i projekcije prigodnih filomova.

BMG

Priredio(la): S.M.