TUZLARIJE - BILTEN TK

01.04.2011.
Ministar Hasić primio predstavnika kompanije Patent sistemi P&H


Ministar za rad i socijalnu politiku primio je danas u radnu posjetu Hazima Habibovića, predstavnika kompanije PATENT SISTEMI P&H d.o.o. iz Tuzle.



Tema sastanka bila je iskazana potreba kompanije za upošljavanjem dodatnog broja zaposlenika, te mogućnosti i načini sufinansiranja projekata male privrede i poduzetništva.

„Cjelokupna Vlada Tuzlanskog kantona, u čijem sastavu sam i ja, smo zainteresirani za svako novo radno mjesto i u tom svjetlu Vlada Tuzlanskog kantona u skladu sa mogućnostima podržava razvojne projekte, s akcentom na one koja rezultiraju povećanjem broja radnih mjesta“ istakao je ministar Hasić, te dodao da će u narednom periodu nastojati organizirati širi sastanak na kojem bi prisustvovali resorni ministri iz oblasti koje se dotiču ove tematike, kako bi se zajedničkim snagama pružila podrška razvoju male privrede.

Inače tuzlanska kompanija PATENT SISTEMI P&H već ima sklopljen ugovor sa kompanijom DRION MUC iz Utinga i generalni je uvoznik, najnovijih patentiranih proizvoda za optimalno sagorijevanje goriva poznatih kao „DRION SISTEMI. Kako je na današnjem sastanku izjavio gospodin Habibović upotrebom ovih proizvoda dovodi se do uštede goriva i smanjenja emisije štetnih izduvnih gasova do 15%.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK