TUZLARIJE - BILTEN TK

06.04.2011.
Ministrica obrazovanja primila predsjednika Aktiva direktora osnovnih škola
Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK primila je danas u radnu posjetu predsjednika Aktiva direktora osnovnih škola Tuzlanskog kantona Enesa Huseinagića.



Glavna tema sastanka bili su zaključci sa sastanka Aktiva koji je nedavno održan u Pedagoškom zavodu, a koji se odnose na izmjene i dopune pedagoških standarda, kao i izmjene i dopune postojeće legislative za oblast osnovnog školstva i donošenja nove zakonske legislative za oblast srednjeg obrazovanja. Kako je konstatovano na današnjem sastanku radi se uglavnom o problematici i aktivnostima koje će Ministarstvo provoditi u tekućoj godini, a koje su već obuhvaćene Planom i programom rada Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK za 2011. godinu.

Također, tema današnjeg razgovora bili su i inovacija planova i programa, te ulazak u proces racionalizacije osnovnog školstva, kao i druga prateća problematika u oblasti osnovnog odgoja i obrazovanja.

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta prof. dr. Nađa Avdibašić Vukadinović je predsjednika Huseinagića informirala da je Ministarstvo već formiralo komisiju za oblast osnovnog i srednjeg obrazovanja koja ima zadatak da pripremi izmjene i dopune Zakona o osnovnom obrazovanju i izradu Zakona o srednjem obrazovanju, a u sastavu koje su između ostalih uključeni i predstavnici Aktiva direktora. Na ovaj način nastoji se hitno pristupiti realizaciji pitanja o kojima se danas razgovaralo.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK