TUZLARIJE - BILTEN TK

06.04.2008.
Najava za 07.04.2008.
Promocija uspješnih učenica i učenika romske nacionanosti u TK

Povodom Međunarodnog dana Roma, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona, Pedagoški zavod TK, "Centar za podršku i informisanje i zajedničko djelovanje Roma TK", WorldVision i Bospo, u saradnji s Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini organiziraju promociju uspješnih učenica i učenika romske nacionanosti u Tuzlanskom kantonu.

Promocija će biti održana u ponedjeljak, 07. aprila 2008. godine u Osnovnoj školi „Mejdan“ u Tuzli s početkom u 12:00 sati.

Ovom prilikom bit će nagrađen 21 učenik osnovnih škola, koji s uspjehom pohađaju nastavu, na osnovu kriterija, koje je donio Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

Misija OSCE-a u BiH želi podsjetiti sve relevantne predstavnike vlasti da su Romi najbrojnija nacionalna manjina u Bosni i Hercegovini te je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se osiguralo poštivanje njihovih prava.

Na promociji će učestvovati predstavnici institucija, nevladinih organizacija i udruženja, koja rade na pitanjima pristupa i nediskriminacije u obrazovanju, kao i predstavnici škola iz kojih dolaze nagrađeni učenici.