TUZLARIJE - BILTEN TK

22.04.2011.
˝Sportske igre mladih˝ iz Hrvatske stižu i u BiH


S ciljem obavljanja preliminarnih razgovora i upoznavanja sa projektom „Sportske igre mladih“ premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK prof. dr. Nađa Avdibašić Vukadinović primili su danas u posjetu predsjednika Organizacionog odbora za Bosnu i Hercegovinu Harisa Deliahmetovića.



„Sportske igre mladih izrasle su u jedinstvenu i prepoznatljivu sportsku organizaciju koja u svom programu za primarni cilj ima promicanje zdravog života i prijateljstva među djecom i mladima“ istakao je Deliahmetović i dodao da su Sportske igre mladih najveće sportsko amatersko takmičenje u Republici Hrvatskoj i regionu, što su do sada zapazili FIFA, UEFA, FIBA, ITF, te mnogi drugi ugledni pojedinci iz sportskog, javnog i političkog života regiona.

Pod motom „Završava škola, započinju Igre, završavaju Igre, počinje škola“ Organizacija planira ove godine takmičenje iz Hrvatske proširiti na cijeli region, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srbiju, Crnu Goru i dr. Cilj Sportskih igara mladih bit će okupljanje što većeg broja djece i mladih iz zemalja regiona, kako bi oni na kojima leži budućnost, druženjem kroz deset sportova i zabavu razvijali svoje društvene vrijednosti, a ne postajali taocima negativnih trendova, droge, nasilja i netolerancije. Istaknuto je ovom prilikom.

Premijer Čaušević i Ministrica Avdibašić Vukadinović zadovoljni ovom inicijativom istakli su da Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Vlada Tuzlanskog kantona u cjelosti, podržava projekte ovog tipa jer ulaganje u zdrav razvoj mladih osoba je strateško ulaganje za budućnost.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK