TUZLARIJE - BILTEN TK

13.05.2011.
Ministarstvo za boračka pitanja TK
Održan sastanak predstavnicima općinskih službi za boračko – invalidsku zaštitu


S ciljem razmatranja pristiglih amandmana, primjedbi i sugestija na izmjene Uredbe o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za odobravanje finansijskih sredstava za pomoć u rješavanju stambenih potreba branitelja i članova njihove porodice na području TK-a Ministar za boračka pitanja TK Asim Aljić sa saradnicima je upriličio sastanak sa predstavnicima općinskih službi za boračko – invalidsku zaštitu.



Predstavnici Ministarstva su pokazali razumijevanje za zahtjeve i amandmane službi, te će u skladu sa mogućnostima, stanjem u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2011. godinu, uz konsultacije sa uredima za zakonodavstvo i internu reviziju nastojati izaći u susret kako službama tako i samim korisnicima prava.
„Cilj izmjena je da se pojednostave procedure, te da se ostvarivanje prava približi krajnjim korisnicima“, istakao je na sastanku ministar Aljić.

Prisutni predstavnici službi iskazali su saglasnost su sa stavovima Ministarstva, ističući da je ovo prvi puta da se uredbe kreiraju u saradnji sa službama i korisnicima prava. U narednom periodu Ministarstvo za boračka pitanja će sličan sastanak upriličiti i sa predstavnicima boračkih udruženja kako bi se sagledali i stavovi krajnjih korisnika ovog vida pomoći.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje