TUZLARIJE - BILTEN TK

12.05.2011.
Delegacija Vlade TK posjetila općine Lukavac i Živinice


U okviru planiranih posjeta općinama Tuzlanskog kantona delegacija Vlade Tuzlanskog kantona jučer je boravila u općinama Lukavac i Živinice. Sa predstavnicima lokalnih zajednica razgovarano je o privrednim, ekonomskim i turističkim potencijalima ovih općina ali i problemima koji predstavljaju ograničavajuće faktore bržem i kvalitetnijem razvoju ovih lokalnih zajednica.



Načelnik općine Lukavac, Dževad Mujkić, na radnom sastanku akcentirao je potencijal kojim Lukavac raspolaže kada je u pitanju privreda, ekonomija i turizam, prezentirao planove razvoja općine u narednom periodu, te ukazao na određene probleme kao što su pitanje ekologije, nezaposlenosti i legalizacije bespravno izgrađenih objekata. Nakon radnog sastanka upriličen je i sastanak sa privrednicima općine Lukavac.



I načelnik općine Živinice, Hasan Muratović, u svom izlaganju se osvrnuo na potencijale koje nudi ova lokalna zajednica ali i na probleme sa kojima se susreću u svom razvoju. Prije svega, toplifikacije Živinica i naplate koncesija od rudnika, za što očekuje podršku Vlade TK. U okviru posjete općinama Lukavac i Živinice jučer je, osim Premijera Seada Čauševića boravila i većina ministara u Vladi TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje